Inzichten voor groei in mijn functie

"De volgende vraag van mijn leidinggevende begin van het jaar zette mij aan het denken: “Bianca denk even na op welk vlak jij je verder zou willen ontwikkelen.” Ik koos voor een coach traject met Edith. Dit overtrof mijn verwachting. In eerste instantie ging ik er zakelijk in, maar merkte al snel dat niet alles zwart wit is, alles heeft een connectie met elkaar. Het verleden, heden en toekomst.

Haar manier van coachen is vanuit de positieve psychologie waarbij zij de focus legt op mijn natuurlijke talenten en sterke punten. We stonden stil bij ontwikkelpunten en belemmerende overtuigingen. Deuren waarbij ik op voorhand dacht niet te laten openen door ‘een coach’, gingen door de klik die ik per direct met Edith voelde toch open. Op een zachte en respectvolle manier hebben we deze deuren samen geopend, en na inzichten vanuit ervaringen uit het verleden, deze omgezet te hebben naar kracht voor de toekomst, weer gesloten.

Edith is de rust zelve, een intelligente vrouw die weet wat ze doet. Ze geeft ruimte maar weet ook bij te sturen op momenten dat dat nodig is. Bij haar mag iemand gewoon zijn wie hij/zij is, geen verwachtingen, geen consequenties… gewoon even zijn.

Ik heb stappen gemaakt in de bewustwording van mijn kwaliteiten en het beheersen van mijn valkuilen, en ik ging aan de slag met persoonlijke uitdagingen en het ontdekken van mijn drijfveren. Na iedere sessie met Edith heb ik mijn inzichten, soms groot, soms klein ingezet, klaar om verder te groeien binnen mijn huidige functie."

Bianca Bierens, marketing en communicatie manager Mourik Infra B.V.