Loopbaan coaching | Outplacement

 

Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Goede vragen om jezelf te stellen als je beter wilt functioneren in je huidige baan of op zoek wilt of noodgedwongen moet gaan naar een nieuwe baan.

Een goed moment ook om eens stil te staan bij wat het leven en je werk tot nu toe heeft gebracht. Welke keuzes je hebt gemaakt en waar hebben die toe hebben geleid. Mogelijk zijn de stappen die je hebt gemaakt je min of meer over komen of werd je steeds gevraagd voor een nieuwe baan.

Wat is eigenlijk de rode draad in je cv? Wat geeft je energie op een dag en waar loop je op leeg? Wat is je ambitie op korte en langere termijn? Wat belemmert je? Waarin maak jij voor anderen het verschil en waar ben je trots op?

Eerst jezelf ontdekken en dan solliciteren

Het bewust ontdekken en inzetten van je kwaliteiten, de wetenschap dat je deze verder kunt ontwikkelen en het besef dat jouw kwaliteiten ertoe doen is een cruciaal onderdeel van gelukkig werken. Pas als je echt weet wat jouw sterke kanten zijn kan je doelgericht de oriëntatie naar een nieuwe werkomgeving starten.

Veel professionals zoeken niet alleen naar (meer) uitdaging en flow in het werk maar ook naar zingeving. Belangrijk is om de keuzes die je maakt te verbinden aan de waarden die jij als persoon belangrijk vindt. Je wilt immers energie steken in activiteiten waar je van houdt en waar je in gelooft.

Outplacement

Bij Outplacement bied ik professionele begeleiding voor werknemers die boventallig zijn verklaard, die met ontslag worden bedreigd of noodgedwongen op zoek moeten naar een nieuwe werkplek. Een outplacement traject helpt bij het snel vinden van een nieuwe baan die past.

 

Transitievergoeding gebruiken

Sinds 1 juli 2015 is het verplicht om als werkgever een transitievergoeding te betalen bij ontslag van een medewerker. Deze vergoeding kan ingezet worden voor een outplacementtraject. Outplacement is de meest zekere vorm naar het vinden van een nieuwe baan.

 

Samen aan de slag

In gesprekken en middels opdrachten en oefeningen werken we samen naar bewustzijn, inzicht en resultaat. Er wordt ook aandacht besteed aan het schrijven van motivatie brieven, het opstellen van het cv en het voeren van netwerk- en sollicitatiegesprekken. Positiviteit, openheid, pragmatisme, vertrouwen en de volle aandacht voor jou kenmerken mijn aanpak:

 

Stap 1:  Gratis oriënterend gesprek waarin we jouw behoeften vast stellen. Je ontvangt een voorstel op maat.

 

Stap 2:  Wie ben ik? Een inzicht in jouw sterke punten, gedrag en drijfveren, ontwikkel vragen, waarden en energiegevers.

 

Stap 3:  Wat wil ik? Aan de hand van jouw kennis en ervaring komt er een kwaliteiten - en potentie analyse.

 

Stap 4:  Wat kan ik? We starten een marktverkenning en netwerk analyse die leidt naar jouw nieuwe werkomgeving.

 

Stap 5:  Actie! cv Check en sollicitatietraining en op naar nieuw werkgeluk!

 

Hoe, wat, waar?

Een coachtraject bestaat uit gemiddeld 4 tot 6 sessies van 1,5 uur, afhankelijk van jouw vraagstelling. Afhankelijk van je woonplaats en mobiliteit kan ik gebruik maken van diverse locaties in Nederland en treffen we elkaar in een rustige en vertrouwelijke omgeving. Ook is samen wandelen in de natuur een aantrekkelijke optie. Het is ook mogelijk om (een deel) van de afspraken online te laten plaatsvinden. In een (gratis) kennismakingsgesprek vertel ik je graag meer over mijn werkwijze en de mogelijkheden!
Bekijk ook eens de Loopbaan-APK!