Power to the introverts!

Regelmatig word ik gevraagd om professionals of leidinggevenden te coachen die van nature introvert zijn. Binnen sommige organisaties wordt er wat gevonden van introversie. Mijn client krijgt dan bijvoorbeeld de boodschap mee om zich meer uit te spreken, om meer naar buiten te treden, te gaan netwerken of zich duidelijker te profileren binnen de organisatie.

 

Mensen met een uitgesproken extraverte gedragsstijl hebben nogal eens een oordeel over de introvert en andersom gaat deze vlieger dikwijls precies zo op.


De introvert is doorgaans wat voorzichtiger en meer beschouwend, zal langer willen nadenken voor hij of zij wat zegt in een vergadering en heeft vaak meer tijd nodig om veranderingen te verwerken. Het befaamde nachtje ergens over willen slapen doet de introvert goed.

 

Organisaties mogen natuurlijk altijd de introverte medewerker naar mij doorverwijzen voor coaching. Tegelijkertijd kunnen kwaliteiten van de introvert beter benut worden binnen teams: Denk aan 𝗲𝗶𝗴𝗲𝗻𝘀𝗰𝗵𝗮𝗽𝗽𝗲𝗻 𝘇𝗼𝗮𝗹𝘀 𝗴𝗼𝗲𝗱 𝗸𝘂𝗻𝗻𝗲𝗻 𝗹𝘂𝗶𝘀𝘁𝗲𝗿𝗲𝗻, 𝗳𝗼𝗰𝘂𝘀𝘀𝗲𝗻, 𝗯𝗲𝗱𝗮𝗰𝗵𝘁𝘇𝗮𝗮𝗺𝗵𝗲𝗶𝗱, 𝗼𝗯𝘀𝗲𝗿𝘃𝗮𝘁𝗶𝗲, - 𝗲𝗻 𝗿𝗲𝗳𝗹𝗲𝗰𝘁𝗶𝗲𝘃𝗲𝗿𝗺𝗼𝗴𝗲𝗻.
Introverten dienen met hun goede inlevingsvermogen vaak als vertrouwenspersoon. Denkers zijn het. Gevoelens houden ze eerder voor zichzelf en emoties worden niet altijd direct geuit.
Een stille kracht kan ook het verbinden van mensen zijn. De rol van bemiddelaar past hen dan ook vaak prima.

 

Mijn coaching van de introvert is gericht op bewustwording en het uitvergroten van natuurlijke kwaliteiten. Duiden waar eventuele onzekerheden vandaan komen en het ontwikkelen van zelfvertrouwen. Samen verkennen we waar een passende rol gepakt kan worden vanuit een comfortabele positie en natuurlijke kracht. Ik faciliteer om woorden te kiezen voor gevoelens en gedachten en deze te uiten. Hoe om te gaan met extraverte gedragsstijlen en zichzelf met anderen te kunnen verbinden en tegelijkertijd goed te kunnen begrenzen. Dichterbij eigen behoeften te komen en hierin passende keuzes te maken. De eigen energie gericht in te zetten en bewust ontspan, - en oplaad momenten te pakken.

𝗜𝗸 𝘀𝗻𝗮𝗽 𝘄𝗲𝗹 𝘄𝗮𝘁 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗿𝗼𝘃𝗲𝗿𝘁. 𝗕𝗲𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝗯𝗮𝘀𝗶𝘀 𝗻𝗮𝗺𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸 𝘇𝗲𝗹𝗳 𝗼𝗼𝗸...