Blog | Tips

Hoe te investeren in werkgeluk? Drie tips!

Werkprestaties en geluk zijn als kip en ei: wat komt eerst? Een groot Amerikaans onderzoek biedt antwoorden. Sinds de coronapandemie zijn we met z’n allen kritischer gaan kijken naar ons werk en onze werk-privébalans. Ben ik echt tevreden met mijn werk? Draagt mijn baan nog wel bij aan het soort leven dat ik wil leiden? Krijg ik energie van mijn werk of raakt mijn batterij steeds verder leeg?

Lees meer »

STAP-budget, subsidie voor scholing en ontwikkeling

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie.

Lees meer »

7 tips voor beter talentmanagement

Bijna de helft (46%) van alle werknemers denkt aan opstappen in de komende 12 maanden. Dat blijkt uit onderzoek van HR-consultancy Personio. Gebrek aan ontwikkelmogelijkheden en carrièreperspectief zijn de belangrijkste redenen. Hoe kan talentmanagement beter?

Lees meer »

Blog: Drie prangende vragen om jezelf te stellen vóórdat je solliciteert

Zie je met regelmaat aantrekkelijke vacatures voorbijkomen maar heb je twijfel of je ervoor in aanmerking komt? Of misschien solliciteer je wel op alles wat los en vast zit? Wil je andere kwaliteiten van jezelf aanboren, maar heb je geen idee waar te beginnen? Ben je benieuwd of je geschikt bent voor de eindverantwoordelijkheid binnen een organisatie? Wil je inzicht in jouw marktwaarde en weten welke werk-stap past in deze levensfase?

Lees meer »