TIP: Vergoedingsmogelijkheden coaching via de werkgever

Als werknemer zijn er vaak vergoedingsmogelijkheden voor een coachtraject bij de werkgever beschikbaar.

Veel werkgevers hebben een jaarlijks budget voor duurzame inzetbaarheid, persoonlijke ontwikkeling, opleiding of verzuimpreventie. Je hoeft er vaak alleen maar naar te vragen.

 

De afdeling HR/personeelszaken beschikt vaak over een ontwikkel- of opleidingsbudget wat o.a. besteed kan worden aan coaching. Soms gaat niet de HR-manager over de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling, maar je leidinggevende of de directeur. Coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling relatief goedkoop en effectief. Daarom wordt het vaak vergoed en zelfs gestimuleerd door de werkgever.

 

Heb jij nog geen coachbudget aangevraagd?  Plan gerust een gratis oriëntatie gesprek met mij in. We bespreken samen jouw coachvraag en bespreken hoe de aanvraag bij jouw HR-manager er uit kan zien. In overleg met jou maak ik een passende offerte voor de HR-manager waarin duidelijk het nut en doel van de coaching staan vermeld.

 

Valt jouw werkgever onder een CAO? Grote kans dat in jouw CAO een ontwikkel- of opleidingsbudget is opgenomen. Dit bedrag is voor jou gereserveerd door je werkgever. Na overleg met je werkgever kan dit bedrag vrij besteed worden aan coaching of loopbaanbegeleiding.