TIP: Kosten coaching in 2021 nog fiscaal aftrekbaar!

Kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding zijn boven een bedrag van 250 euro volledig belasting aftrekbaar, mits het traject aan een aantal voorwaarden voldoet. Het gaat dan om kosten die gezien worden als ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. Coaching kan aan dit criterium voldoen als je het inzet om beter of effectiever te presteren op jouw werk of als je het inzet bij het vinden van een andere baan, zowel bij je huidige werkgever als daarbuiten. De exacte voorwaarden die de Belastingdienst hieraan stelt zijn als volgt (bron: Belastingdienst 2021):

  • De opleiding of studie (in dit geval: het coachtraject) is gericht op jouw huidige of toekomstige beroep.
  • Er is sprake van een leertraject. Hierbij doe je kennis op onder begeleiding of toezicht (in dit geval: onder begeleiding van de coach).
  • Je krijgt geen studiefinanciering
  • Je totale kosten zijn hoger dan de drempel van 250 euro inclusief btw.

Neem voor de zekerheid contact op met je belastingadviseur, boekhouder, accountant of de Belastingdienst.

 

Belastingaftrek voor ondernemers

Kosten voor coaching voor zelfstandig ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten. Laat je adviseren door jouw accountant, boekhouder of belastingadviseur.

 

Wil je gebruik maken van deze regeling? Geeft dit dan tijdig bij mij aan dan zorg ik voor een duidelijke omschrijving van het traject op de factuur. De exacte voorwaarden van deze regeling vind je op de website van de Belastingdienst.

 


«   »